Böcker / ÄLSKADE Å

ÄLSKADE Å

Slutsåld.
 
Välkommen till min bok , Älskade Å, minnen från Gimån.
Det var en gång för länge sedan. Försommaren bredde ut sig på ett sätt som gjorde att livet kändes som en skolavslutning med doft av liljekonvalj. Nere i strömmen dansade sländorna i tusentals. På en sten uti strömmen satt en ensam flugfiskare. Han väntade på rätt tillfälle att presentera sin torrfluga för öringen. Jag satt gömd med min kamera och väntade på mitt rätta tillfälle för en bild.
Det var en gång för länge sedan då jag inte visste att min livsresa sparades för alltid.
Nu många år senare vet jag att mina bilder stoppat tiden. Ögonblick och exponeringar som jag kan bjuda på om och om igen.
Minnesbilderna är många. Här och nu spelar jag upp min saga för dig och för alltid.
 
Boken har mjuka pärmar i ett exklusivt utförande. Den har en bunden rygg och är tryckt på ett obestruket miljövänligt papper.
 
Överskottet går till Älvräddarna.
 
Slutsåld.
 
 
Även du min Älskade Å har upplevt hotet från kilowattjägarna.
Det var en gång då löpsedeln på Östersunds posten fylldes med den svartaste av rubriker. 
Tolv kraftverk planeras i Gimån !

I byn Gimdalen reste vi oss som en man och Bräcke Kommun anslöt sig i ledet av protesterande. Våra röster blev för starka för utbyggarna. Vi segrade för vårt nej var ett ja till en framtid för vår älskade å . Idag vet vi att Gimåns strömmande vatten tillför en kraft som inte mäts i kilowatt utan i livkvalitet. Denna bok är en hyllning till alla strömmande vatten och överskottet går givetvis till Älvräddarna.

Leif Milling.
Leif Milling | Gimdalen 242, 840 60 Bräcke - Sweden | Tel:: +4670-3257660 | leifmilling@mac.com